Băuturi mixte de vară: 8 rețete gustoase și simple pe care le poți prepara singur
30.07.2024În pahare elegante Lunasol cu picior
De obicei, degustăm vinuri bune din paharul cu picior. Ați ajunge după el, chiar dacă aveți poftă de un cocktail amestecat? Un pahar elegant amplifică experiența gustativă. Pentru că nu bem doar cu gura, ci și cu ochii. În colaborare cu bărmăni profesioniști, v-am pregătit opt rețete excelente pentru cocktail-uri amestecate de vară. Vă vom arăta cum să le serviți cu stil.
Reţete video
de băuturi mixte de vară
Nimic împotriva berii și vinului, dar aveți nevoie de o băutură cu gheață la aceste temperaturi. Barmanii profesioniști v-au pregătit opt rețete diferite de băuturi de vară, pentru care aveți nevoie doar de câteva ingrediente și sunt potrivite și pentru începători. Conform motto-ului – cu cât mai simplu, cu atât mai bine. Acestea sunt 4 clasice și 4 noutăți care vă vor surprinde pe dvs și pe invitați. Paharele noastre frumoase prezintă cele mai bune băuturi și promit senzații gustative excelente. Așa că puteți renunța la plimbare până la bar și să stați relaxat în continuare pe un șezlong de grădină sau într-un hamac. În primul rând: „Ice, Ice Baby“, pentru că băutura de vară trebuie servită rece ca gheață. Noroc și sănătate!
Totul pentru amestecarea stilată a băuturilor
Dacă doriți să pregătiți băuturi ca adevărați maestri, veți avea nevoie de echipament profesional de bar. Indiferent dacă optați pentru una dintre noutățile din seria Basic sau pentru un set complet de cocktail, procesul de preparare va fi o experiență în sine. Produsele must-have includ o lingură cu mâner filetat și un dozator dublu față, care vă va ajuta să dozați exact ingredientele în mililitri. Puteți achiziționa întregul echipament de bar și cu finisaj negru PVD, care îi conferă un aspect special.
Sorrento Sparkle
în braţele lămâii
Băutura mixtă Sorrento Sparkle are exact energia de concediu. Gustul său vă va duce direct pe coasta însorită a Italiei.
Este ușor de preparat, așa că vei putea să o amesteci pentru toți invitații tăi la petrecerea din grădină.
3 cl Limoncello* de la gehaţă
10 cl vin spumant
3 zmeure pentru garnitură
lămâie organică
gheață
VĂ RECOMANDĂM UN PAHAR
Optima
Line Lunasol 660 ml
MOD DE PREPARARE
Turnați pe rând Limoncello și vinul spumant în paharul de vin. Completați
cu gheață. Se amestecă ușor cu o lingură și se ornează cu zmeură.
Tăiați o bucată de coajă de mărimea unei monede dintr-o lămâie
spălată, stoarceți uleiurile esențiale parfumate cu o răsucire rapidă
deasupra paharului. Aroma bogată de citrice va ajunge astfel la suprafața
băuturii și îi va spori parfumul. Se introduce în băutură și se
servește.
* Limoncello este unul dintre lichiorurile de fructe populare în
Italia. Istoria sa a fost scrisă de mai bine de o sută de ani. Se obține din
coaja de lămâie, care este lichefiată în alcool incolor. Poate fi ușor de
preparat şi acasă.
Hugo
răcoritoare din flori de soc
Aromatică datorită mentei, răcoritoare datorită socului. Originară din regiunea Trentino-Alto Adige,
băutura mixtă Hugo a devenit rapid populară dincolo de granițele Italiei. Are cel mai bun gust de sirop de flori de soc făcut în casă.
10 cl de vin spumant
2–3 cl sirop de flori de soc
5 cl apă minerală
6 frunze de mentă
O felie de lămâie
gheață
RECOMANDĂ PAHARUL
21st
Lunasol 810 ml
MOD DE PREPARARE
Se toarnă siropul de flori de soc și vinul spumant într-un pahar de vin și
se completează cu gheață. Se ornează cu o felie de lămâie și frunze de
mentă. Completați cu apă minerală și amestecați ușor. Băutura se
servește cu un pai.
Sfat: Dacă aveți de ales, alegeți menta marocană. Are cele mai
multe uleiuri esențiale și, prin urmare, o aromă deosebit de puternică.
Este mult mai gustoasă decât alte soiuri de mentă.
Pentru varianta fără alcool, vă recomandăm să folosiți vin spumant fără
alcool.
Prince of Wales
o explozie de arome neaşteptate
Este unul dintre clasicii lumii care merită încercat. Se spune că acest drink a fost creat de Prințul de Wales – Edward al VII-lea, rege al Angliei între anii 1901–1910. S-ar putea crede că ar fi mai pe placul domnilor. Dar de fapt este o băutură spumoasă fină, care vă va surprinde cu o explozie de arome neașteptate.
10 cl de vin spumant
2 cl de coniac
1 cl Triple sec (lichior aromat de portocale)
1 shot de Angostura bitter
coaja unei portocale organice (ca garnitură)
PAHAR RECOMANDAT
21st
Lunasol 250 ml
MOD DE PREPARARE
Se toarnă treptat coniacul, Triple sec și un strop de Angostura într-un pahar
de șampanie răcit. Se toarnă vinul spumant răcit. Tăiați o fâșie de
coajă dintr-o portocală spălată, stoarceți uleiurile esențiale din coajă
cu o răsucire rapidă deasupra paharului. Aroma bogată de citrice va ajunge
astfel la suprafața băuturii și îi va spori parfumul. Se pune în băutură
și se servește.
Sfat: Există multe variante de preparare a acestei băuturi. Coniacul
poate fi înlocuit cu brandy sau whisky de secară. Noi preferăm coniacul, care
se potrivește de minune cu vinul spumant, deoarece ambele sunt create pe bază
de struguri.
Mimosa
apel de trezire picant
O dimineață leneșă de duminică sau orice întâlnire cu prietenii va fi începută plăcut cu un pahar de băutură mixtă Mimosa. În America, în mod tradițional, li se serveşte oaspeților în dimineața de după nuntă. Există două versiuni ale originii sale – cea franceză, conform căreia a fost creată de un barman în 1925 la hotelul Ritz din Paris, sau cea americană, conform căreia a fost inventată de regizorul Alfred Hitchcock în San Francisco, în anii 1940.
10 cl Prosecco
6 cl de suc proaspăt de portocale
PAHAR RECOMANDAT
Univers
Lunasol 205 ml
MOD DE PREPARARE
Se servește într-un pahar de șampanie, care trebuie să fie bine răcit, la
fel ca și ingredientele. Are o culoare galbenă frumoasă și un gust picant
datorită sucului de portocale. Cu toate acestea, își trage numele de la
denumirea engleză a salcâmului, un copac cu flori galbene strălucitoare.
Sfat: Aveți mare grijă la calitatea sucului de portocale. Băutura
are cel mai bun gust cu suc proaspăt stors de la una sau două portocale (se
poate face și cu pulpă).
Pentru varianta fără alcool, vă recomandăm să folosiți vin spumant fără
alcool.
Aperol Spritz
simbolul portocaliu al verii
De ce este atât de popular în lume? Combinația unică de gust amar și dulce va fi răspunsul corect. Aperol Spritz – simbolul portocaliu al verii și al veseliei de vacanță. A apărut pentru prima dată pe scena băuturilor în anii '50, așa că a venit momentul să o preparați acasă și să o savurați pe terasă sau în costum de baie la piscină.
8 cl Prosecco
6 cl Aperol *
4 cl de apă minerală
portocală organică
cuburi de gheață
VĂ RECOMANDĂM UN PAHAR
Green
Wave Lunasol 765 ml
MOD DE PEPARARE
Într-un pahar de vin roşu se toarnă treptat Aperol și gheață. Se toarnă
Prosecco și apă minerală. Se amestecă ușor cu o lingură pentru a combina
aromele, dar se păstrează efervescenţa. Se ornează cu două felii de
portocală. Se servește cu un pai.
* Aperol este un aperitiv pe bază de plante a cărui istorie datează
din 1919 și provine din regiunea de nord-est a Italiei. Se obține prin
infuzarea extractelor de genţiană, rubarbă și portocală cu un amestec de
plante. Are un conținut redus de alcool, de doar 11 procente, ceea ce se
pretează la zilele toride de vară.
Campari Tocco Rosso
gust senzual
Numele senzual al băuturii, tradus liber din italiană ca „atingere roșie“, are un gust la fel de senzual. Campari în sine este un simbol al răsfățului și, în combinație cu siropul dulce de flori de soc și cu deliciosul Prosecco spumant, promite o experiență rafinată pentru papilele gustative. Doar vederea unui pahar de vin elegant plin de căpșuni, mentă, gheață și trandafir vă invită să vă bucurați de o seară caldă de vară într-un spirit romantic.
3 cl Campari *
2 cl sirop de flori de soc
6 cl Prosecco
o mână de căpșuni
frunze de mentă
cuburi de gheață
VĂ RECOMANDĂM UN PAHAR
Anno
Lunasol 450 ml
MOD DE PREPARARE
Într-un pahar de vin se toarnă Campari, sirop de flori de soc și gheață. Se
completează cu vin spumant și se ornează cu mentă proaspătă și căpșuni.
Campariul roșu îi conferă băuturii nu numai culoarea roșie, ci și aroma
proaspătă și dulceagă.
* Lichiorul Campari este unul dintre bitterurile de rădăcini, iar
rețeta sa secretă constă în aproximativ 50 de ierburi diferite, portocale
amare și fructe de pădure suculente. Bitterurile își au originile în
medicină. Inițial au fost produse pentru a ameliora problemele digestive și
abia mai târziu au devenit parte din cultura băuturilor.
Bellini
clasicul Italiei
Piersici proaspete din grădină direct în Bellini-ul tău răcoritor. Aperitivul perfect de vară și totuși destul de simplu de preparat. A fost inventat în celebrul bar Harry's din Veneția. Combină minunat bulele catifelate ale unui vin spumant sec și gustul răcoritor al piureului de piersici.
10 cl Prosecco
5 cl piure de piersici proaspete
PAHAR RECOMANDAT
Crystal
Lunasol 210 ml
MOD DE PREPARARE
Turnați piureul de piersici într-un pahar de șampanie răcit, completați cu
prosecco (turnați ambele ingrediente pe peretele interior al paharului
înclinat) și savurați.
Sfat: Gustul Bellini je fin şi catifelat şi se recomandă la
aperitive sau la gustări. Nu uitați – sezonul piersicilor este egal cu
sezonul Bellini
Pentru varianta fără alcool, vă recomandăm să folosiți vin spumant fără
alcool.
Prosecco Royal
petrecere regală
Cele mai bune băuturi tind să fie cele mai simple. Printre acestea se numără și clasicul Prosecco Royal, care este o variantă a celebrului Kir Royal francez (în care se folosește șampanie franceză în loc de Prosecco). Numele îi este dat după preotul Félix Kir, erou al Rezistenței franceze în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și primar al orașului francez Dijon. Unele povești susțin că Kir a inventat această băutură după ce naziștii au confiscat toate vinurile roșii din regiunea Burgundia. A amestecat băutura cu un vin alb disponibil, care avea gust de roșu. Fie că este adevărat sau nu, această băutură delicioasă merită gustată.
10 cl de Prosecco sau vin spumant
2 cl de Crème de Cassis (lichior dulce de coacăze negre) *
Dacă organizați o petrecere pentru mai multe persoane, vă recomandăm să preparați băutura la o scară mai mare:
1 sticlă de Prosecco sau vin spumant
100 ml Crème de Cassis
fructe de pădure mici
VĂ RECOMANDĂM UN PAHAR
Flow
Lunasol 300 ml
MOD DE PREPARARE
Simplu și sofisticat în același timp. Puneți fructe de pădure mici –
mure, zmeură sau coacăze negre – într-un pahar de șampanie răcit. Se
acoperă cu Crème de Cassis și Prosecco. Este excelent ca toast pentru ocazii
festive, precum și pentru o petrecere în grădină.
* Crème de Cassis este făcută din coacăze negre cultivate în
Dijon, Franța. Este excelent în băuturi, dar și în
deserturi dulci.
Directors: Marko Viskupič & Mária Dzianová
Assistant Director: Nikola Nosianová
Bartenders: Róbert Šajtlava & Lucia Ratkovská
Video: Patrik Reguli & Peter Lipták
Photography: Ivana Fiantoková & Tomáš Slovák
Make-up Artist: Katarína Zuzulová
Copywriter: Kristína Brezinová R.
Location: Pálenica Jelšovce