#4 Ritualuri de cafea: Verde matcha latte pentru a împrospăta trupul și sufletul
07.05.2024Te poți bucura de ea în cupe Gaya
Combină tradițiile de secole și cultura modernă a cafenelelor. Popularitatea sa este dovada gustului său plăcut și beneficiilor pentru sănătate. Fie că ești un iubitor de ceai sau un pasionat de cafea care dorește o schimbare, matcha latte oferă o experiență unică și satisfăcătoare.
Pulberea verde măcinată fin făcută din frunze de ceai verde special cultivate și prelucrate are o tradiție în Asia de Est. Este folosit pentru a promova vigilența și calmul în timpul meditației. Pentru a pregăti matcha latte avem nevoie de:
Ingrediente
pentru 1 portie:
∙ 2 g pudră matcha
∙ 50 ml apă caldă
∙ 200 ml lapte spumat
Cana de cafea cu farfurie din colectia Gaya, lingura de cafea
Porto
Cum se prepară:
Primul pas
Se amestecă pudra matcha în
apă caldă până se omogenizează.
Matcha este în mod tradițional amestecat cu o perie de bambus
(chasen).
Al 2-lea pas
Bateți sau spumați laptele și
turnați-l ușor peste matcha,
creând un strat superior cremos.
SFAT: Matcha este
celebrat pentru conținutul său ridicat de antioxidanți.
De asemenea, este o sursă excelentă de vitamine și minerale.
Îmbunătățește concentrarea și nivelul de energie fără nervozitate.
Se spune că o ceașcă de matcha are conținutul nutrițional de zece căni de
ceai verde.
Puteți înmuia gustul ușor amar al băuturii adăugând o linguriță de
miere sau sirop de arțar.