TRANSPORT GRATUIT PESTE 250 lei

#2 Ritualurile cafelei: Oferă-ți experiența meditativă a preparării cafelei cu filtru

07.05.2024

Hario V60 are un gust grozav de la ceașca Basic Glas Double wall cup

#2 Ritualurile cafelei: Oferă-ți experiența meditativă a preparării cafelei cu filtru

Un mod alternativ de preparare a cafelei care va deveni ritualul dumneavoastră preferat. Aroma cafelei proaspăt măcinate care „înflorește” în picuratorul Hario V60 este accentuată de textura sa delicios de fină și de gustul curat. Un început de zi ideal sau o infuzie de după-amiază. Vă vom arăta cât de ușor este să preparați cafeaua de filtru Hario V60.

badge

Hario V60 a ridicat prepararea cafelei la o formă de artă, în care accentul se pune pe calitatea cafelei și pe plăcerea procesului de preparare în sine. V60 încurajează o abordare mai lentă și mai atentă a cafelei, care contrastează cu agitația vieții moderne.

Avem nevoie de:

∙ picurător Hario V60
∙ hârtie de filtru V60
∙ 15 g de cafea prăjită ușor, măcinată mediu
∙ un ceainic cu gât îngust

O ceașcă Basic Glas Double Wall,
o lingură de cafea Gaya all satin copper din cupru

emo 2
Toate ceștile și paharele
badge matcha

Procedura:

Pasul 1

Așezați picurătorul pe borcan și puneți hârtia de filtru în el. Clătiți-o cu apă caldă
pentru a scăpa de orice gust de hârtie.
 

Pasul 2

Adăugați cafeaua proaspăt măcinată în picurător. Turnați cafeaua de cel puțin două ori.
Prima turnare ar trebui să o umezească pe toată. Turnați apa de 93°C în mișcări lente, circulare și lăsați-o să se
„odihnească” timp de aproximativ 35 de secunde. Această parte a procesului de extracție se numește înflorire.
Veți elimina excesul de aer din cafea și veți asigura o distribuție perfectă în hârtia de filtru și în echipament.

Pasul 3

După 35 de secunde, cafeaua este pregătită pentru o a doua reumplere, din nou cu mișcări circulare până când
ajungeți la aproximativ 220–250 ml în ceașcă. Întregul ritual ar trebui să dureze între trei minute
și trei minute și jumătate.


SUGESTIE: Cafeaua filtrată diferă de espresso prin faptul că are un raport mai mare de apă la cafea.
Acest lucru schimbă complet experiența de băut. Espresso este o băutură puternică și concentrată.
Cu toate acestea, nu are un conținut de cofeină mai mare decât cafeaua filtrată. Aceasta din urmă
este mai ușoară și mai diluată, deci este un mod mai subtil de a savura cafeaua.
Vă recomandăm să o beți pură, fără lapte.

emo 1