Tarte Tatin cu legume
25-02-2025Combinație perfectă de cartofi dulci, praz și morcovi pe caramel


Timp total:
50 min
Pregătire:
20 min
Coacere:
30 min
Rețetă potrivită pentru tigaia de titan
Ingrediente (pentru 4 porții):
2 tije de praz
4 cartofi dulci
1 morcov
10 bucăți de varză de Bruxelles
5 căței de usturoi
20 g de cimbru proaspăt
30 g de zahăr
30 g de unt
125 g de brânză de capră proaspătă
Sare și piper
1 pachet de aluat fraged
Mod de preparare:
Tigaia de titan va fi folosită în această rețetă pentru a pregăti caramelul și ca formă pentru coacere.
1. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
2. Tăiați prazul în bucăți de 2 cm lățime. Curățați cartofii dulci și tăiați-i în bucăți de aceeași mărime. Tăiați mărunt usturoiul și desprindeți frunzele de cimbru de pe tulpini.
3. Într-o tigaie, pregătiți caramelul – lăsați zahărul să se topească la foc mediu până când capătă o culoare maro-aurie. Adăugați treptat untul, amestecând până se dizolvă complet și se formează un amestec gros. Aveți grijă să nu ardeți caramelul. Opriți focul.
4. Așezați uniform legumele pregătite peste caramelul din tigaie. Adăugați printre legume usturoiul, frunzele de cimbru și bucățile de brânză de capră proaspătă. Condimentați cu sare și piper. Acoperiți totul cu aluatul fraged și presați-l ușor.
5. Introduceți tigaia în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 30 de minute la 180°C.
6. După ce s-a copt, întoarceți cu grijă tarte tatin pe o farfurie mare și serviți cald.
Poftă bună!

